Skolan: Serveringsuppgift
Kom 10 minuter försent till skolan idag och hade glömt att meddela det till lärarna.
Fick en uppgift att göra istället.
Jag skulle skriva om 3 jobb tillfällen.
Serveringsuppgift
Jag jobbar på en restaurang som heter Hibiskus på Hawaii.
Jag jobbar som hovmästare.
Restaurangen ligger på stranden.
Här har vi både ute och inne servering. Öppet dygnet runt.
Denna restaurang är mycket speciell och har mycket besök på kvällstid.
Min mice au place: Lunch:
07:00 Jag kommer till jobbet.
07:10 Jag har bytt om till Serveringskläderna och börjar flytta runt på borden och förbereder hur de ska stå när gästerna kommer.
07:30 Jag startar diskmaskinen.
07:35 Jag putsar bestick och glas och gör i ordning tallrikar.
08:10 Jag dukar upp en ganska enkel bordsdukning:
Jag dukar upp med vita vikna servetter på bordet, vinglas och ett orange långdrinksglas vid sidan om av vinglaset. Bestick. En grön ljuslykta i mitten och lite snäckor. En Meny.
10:00 Är jag färdig med dukningen.
10:10 Går jag på toa och tar en kopp hawaiiansk te.
10:20 Kollar jag hur det går för dem som jobbar i köket och förbereder lite för dem av det som de behöver till maten när den ska gå ut till gästerna, som t ex Bestick, tallrikar och skålar.
10:40 Kollar jag igenom menyn och meddelar Servitörerna/Servitriserna om vad som gäller med maten idag.
11:00 Gästerna kommer och jag placerar ut vart de ska sitta. Sedan blir de serverade av de anställda Servitörerna/Servitriserna.
13:30 Stänger restaurangen.
13:40 Kollar jag så att allt är avdukat ifrån borden och kollar så att det har kommit till disken.
13:50 Plockar jag i ordning disken och puttsar lite glas och bestick till nästa dag då jag jobbar på kvällen. Så att jag slipper göra det då.
14:00 Går jag hem
Lunchmenyn ser ut såhär:
Förrätt: Hawaiiansk Kyckling sallad
Huvudrätt: Loco Moco: vitt ris, pannbiff, stekt ägg och brun sky
Dessert: Grillad ananas med cocosglass
Dagens: Kassler Hawaii.
Vegetariskt: Hawaii pizza
Drink: Alkoholfri Chi Chi .Ingår gratis
Min mice au place: Kväll.
16:00 Kommer jag till jobbet
16:10 Ombytt och klar för att börja jobba.
16:15 Börjar jag att sätta i ordning bord och stolar.
16:40 Går jag igenom menyn med Servitörerna/Servitriserna.
16:50 Dukar jag upp borden med en mysig dekoration:
En mörkblå duk, bestick, gulorangea vikta servetter, vinglas och ett longdrinksglas vid sidan om av vinglaset.
Mitt på bordet har jag en liten palmväxt, vita Frangipani blommor och ljus. En Meny
17:40 Är jag färdig med dukningen.
17:45 Går jag på toa och tar lite pause.
17:50 Kollar jag hur det går för köket och om det är något oklart.
18:00 Kommer gästerna och jag plasserar ut dem på borden.
Sedan blir de serverade av Servitörerna/Servitriserna.
18:30 Kollar jag igenom menyn till Beachpartyt som ska vara på lördag.
Kollar så att det finns tillräcklingt med tallrikar och glas så att det räcker till alla gästerna som kommer.
20:30 Går gästerna hem och restaurangen stänger.
20:40 Plockar jag i ordning disken och förbereder med drinkglasen som ska användas på lördag.
21:00 Byter jag om, tar en varmdusch och sedan går jag hem.
Kvällsmenyn ser ut såhär:
Förrätt: Mau lökdipp.
Huvudrätt: Fiskgryta.
Dessert: Choklad och cocosmjölkspaj
Vegetariska: Hawaiiansksallad med ananas.
Drink: Blue Hawaii .Ingår gratis.
Min mice au place: Beachparty/Festen.
17:30 Kommer jag till jobbet
17:50 Ombytt och klar för att börja jobba. Kläderna som jag har på mig är basttjol, kokosnötsbh och en röd hibiskus i håret.
18:00 Börjar jag att sätta i ordning bord och stolar och kollar med DJ:n om vart han ska stå och spela sin musik.
Kollar även med Bartendern så att allt är klart med drinkarna och så.
18:40 Börjar jag att dekorera och dukar borden i en festlig hawaiians dukning:
En färgglad lila duk, ett stort palmblad i mitten, ljuslycktor, röda och rosa Hibiskusblommor & vita Frangipaniblommor. Snäckor, sjöstjärnor, fina vita stenar, Hibiskusblad lite här och glitter här och där. En Meny i den vikta servetten men den vit Frangipaniblomma ovanpå.
19:00 Är jag klar med dukningen.
19:10 Pause.
19:20 Kollar jag hur det går för köket, bartendern och DJ:n.
19:40 Kollar jag till diskrummet.
20:00 Kommer gästerna. De är klädda i standkläder, skortor, basttjolar, kokosnötsbh och blomsterkransar.
20:15 Tar gästerna emot välkomstdrinken: Pina coladan i ananasen.
20:30 Serveras Förrätten.
21:00 Sätter DJ:n igång med partymusiken och bartendern börjar göra i ordning drinkar och trixar framför gästerna. Gästerna börjar dansar och mingla på stranden.
21:20 Delas drinken Lava Flow ut till gästerna.
22:00 Serveras varmrätten.
22:50 Minglas det igen.
00:00 Serveras nattmaten.
01:00 Lite mingel och gästerna börjar att gå hem. Både trötta och med leenden på läpparna.
01:40 Har alla gästerna gått hem.
01:50 Städar jag upp efter festen och gästerna. Gör i ordning disken. Plockar i ordning diskmaskinen och förbereder lite bestick för dem om ska jobba dagen efter på lunchen.
02:30 Går jag hem, ganska trött med ett leende på läpparna.
Fest: Beachparty, Meny
Välkomstdrink: Pina colada i en urgröpt ananas
Förrätt: Bananbröd med ananas
Drink: Lava flow
Varmrätt: Kyckling med cocos och het chili
Nattmat: Svärdfisk med macadamianötter
Det var mitt arbete...